Je bekijkt nu Landelijke prijs Gouden Prokkel voor GOL, Groenhorst Lelystad, Werfsjob

Landelijke prijs Gouden Prokkel voor GOL, Groenhorst Lelystad, Werfsjob

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:blog

De winnaars van de landelijke Gouden Prokkels zijn bekend. De Werfsjob en Groenhorst Lelystad winnen de felbegeerde Gouden Prokkel in de categorie KinderProkkel. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer overhandigde vrijdagmiddag 28 juni jl. de prijs aan de enthousiaste Prokkelaars.
Gouden Prokkels zijn bedoeld om te laten zien hoe inspirerend, divers en leuk ontmoetingen tussen mensen met èn mensen zonder beperking kunnen zijn. Met deze prijs wordt een aantal bijzondere activiteiten in het zonnetje gezet, zodat anderen daaruit inspiratie kunnen halen.

Nominatie
Groenhorst Lelystad en de Werfsjob hoorden al direct na de Prokkeldag dat ze genomineerd waren voor de landelijke Gouden Prokkel. Op donderdag 6 juni jl. is op initiatief van stichting GOL en de Werfsjob een schoolklas van het Groenhorst Lelystad uitgenodigd bij de Werfsjob. De werknemers van de Werfsjob namen hun Groenhorst gasten mee de moestuin en de houtzagerij in om hen te laten zien wat voor werk ze doen.

Keuze van de jury
De keuze van de jury is gevallen op deze activiteit in Lelystad omdat men uitgegaan is van de essentie van de wedstrijd; participatie van de doelgroep, inspiratie voor anderen, continuïteit van het contact en de intensiteit van de ontmoeting. Deze Prokkel scoort in zijn eenvoud hoog op alle vlakken. Het bijzondere aan deze Prokkel is dat het is voortgekomen uit de vraag van mensen met een beperking zelf. Vorig jaar werd er iets voor hen georganiseerd, maar dit jaar waren zij degene die de Prokkel hebben bedacht en georganiseerd. Mede hierdoor droegen zij de Prokkel met veel trots op aan de aanwezige jongeren. De intensiteit was daardoor groot, kinderen waren verbaasd over de mogelijkheden van de doelgroep en door de kleinschaligheid was er veel ruimte voor ontmoetingen en spontane contacten. Het is een voorbeeld dat vele anderen kunnen volgen!

Wethouder Meta Jacobs van de Gemeente Lelystad twitterde na de prijsuitreiking: “Trots op de samenwerking Groenhorst, de Werfsjob en GOL”.

Maandagochtend overhandigde de voorzitter van het GOL, mede namens het Groenhorst Lelystad de deelnemers van de Werfsjob bloemen en gebak. Zo werden ook zij nog eens extra beloond met hun fantastische idee voor deze Gouden Prokkel!