Inner Wheel in touw voor de Werfsjob

Op dinsdag 25 september droeg Inner Wheel Lelystad een veilige hout-zaag-kloofmachine over aan de Werfsjob. De Werfsjob is een leer- werkbedrijf voor mensen met een verstandelijke, psychiatrische of sociale beperking. Het bedrijf staat aan de Bronsweg in Lelystad.

Medewerker Michel Janbroers heette iedereen welkom met een prachtige speech en demonstreerde met de eigenaar van de Werfsjob Tiny Kroon de robuuste machine. De boomstammen gaan de ene kant van de machine in en aan de andere kant rollen de blokken hout voor de open haard via een jacobsladder direct in het krat. Blij en voldaan hief Annemarie Voogd, IW-lid en de initiator van het project, als eerste het glas.

Twee jaar lang is er door de leden van de Inner Wheel met de medewerkers van de Werfsjob samen gewerkt om € 13.000,- bij elkaar te brengen voor deze prachtige machine. Het geld is bij elkaar gebracht door de verkoop van kerstkransen en ‘pindamannetjes’ voor de wintertuin. Natuurlijk vond ook de zelfgebakken cakes, appeltaarten, muffins en bijzondere jams en chutneys gretig aftrek. De catering werd verzorgd bij verschillende evenementen in Lelystad. Ook was er een Voorjaarsconcert, wijnacties, bridgedrives en golftoernooien. De organisatie van de landelijke Vriendschapsdag afgelopen voorjaar in de Agora droeg eveneens bij aan het prachtige resultaat.

Inner Wheel is wereldwijd actief en één van de grootst opererende serviceclubs die er momenteel is. Zij is vertegenwoordigd met een zetel bij de VN. In Nederland telt Inner Wheel momenteel vierenzeventig clubs. Inner Wheel bestaat uit een netwerk van enthousiaste ondernemende leden. Hiermee beoogt Inner Wheel een afspiegeling te zijn van de samenleving waarbij de mix van jong en oud elkaar inspireert en vernieuwing niet uit het oog wordt verloren. Inner Wheel staat voor vriendschap, het werven van fondsen, en internationale contac