Werkzaamheden

Wij hebben verschillende werkzaamheden waaruit de cliënt medewerkers per dagdeel kunnen kiezen.

Openhaardhout verwerken:

Wij verkopen/bezorgen het hele jaar door openhaardhout. Ons hout wordt door onze medewerkers met de grootste zorg van boomstam tot kant-en-klaar haardhout gezaagd, gekloofd. De dikke boomstammen worden met de elektrische kettingzaag in blokken gezaagd. Op de tafelzaag worden iets dunnere stammen gezaagd. Op de kloofmachines worden de blokken in keurige stukken gekloofd. Het gekloofde hout komt in kisten of in handige netzakken. En daarna gaat het hout op weg naar de klant. Zagen, kloven, aanmaakhout tikken, opzakken, stapelen, hout bezorgen bij de klant vallen onder de werkzaamheden.

Tuin gerichte werkzaamheden:

De landelijke ligging van de Werfsjob biedt veel mogelijkheid om lekker buiten in de tuin aan de slag te gaan met verschillende werkzaamheden.  We houden ons onder ander bezig met de volgende tuin werkzaamheden grasmaaien, bosmaaien, snoeien, wieden, zaaien, stekken, planten, oogsten, verkopen.

Houtbewerking:

In onze werkplaats houden we ons bezig met verschillende dingen. Bestaande uit onderhoudsklussen, reparatiewerkzaamheden, creatief bezig zijn en het maken van diverse producten van hout zoals vogelhuisje, tuinbankjes, houten kerstbomen.

Kantine taken:

Elke dag is er genoeg te doen in de kantine.  Zoals koffie/thee zetten, telefoondienst, boodschappen doen, af en toe koken en we zorgen samen dat de kantine netjes blijft.